δανία-ανακοίνωσε-την-παράδοση-19-κανονι-992952
ΚΟΣΜΟΣ | 19.01.2023 | 23:11

Δανία: Ανακοίνωσε την παράδοση 19 κανονιών της Caesar γαλλικής κατασκευής στην Ουκρανία

Την χορήγηση στην Ουκρανία 19 κανονιών της μεγάλου βεληνεκούς Caesar γαλλικής κατασκευής αποφάσισε η Δανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Δανίας, με την υποστήριξη του Κοινοβουλίου, «αποφάσισε να δώσει και τα 19 κανόνια πυροβολικού γαλλικής κατασκευής Caesar στον στρατό της Ουκρανίας», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι ανακοινώσεις για δωρεές όπλων στην Ουκρανία. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Ουκρανούς για τα συστήματα πυροβολικού Caesar κυρίως, και είμαι ευτυχής που τώρα λάβαμε την ευρεία υποστήριξη του Κοινοβουλίου της Δανίας για να τα δωρίσουμε στον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία», υπογράμμισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τον Δεκέμβριο από τους ηγέτες της Δύσης τους οποίους συνάντησε στη Λετονία να προμηθεύσουν τη χώρα του με ένα ευρύ φάσμα οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων Caesar.

Η δωρεά αυτή θα καθυστερήσει τη Δανία να δημιουργήσει την ταξιαρχία της. Η Κοπεγχάγη θα επιδιώξει να αποκτήσει γρήγορα νέες στρατιωτικές ικανότητες παράλληλα με τη δωρεά, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.