Δ. Σερρών: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Α΄ Διάσκεψη για το Περιβάλλον το 1972 στην Στοκχόλμη ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος.

Από τότε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σ΄όλον τον κόσμο γιγαντώνεται η προσπάθεια να ακουστεί η σπουδαιότητα και σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Επίσης, κάθε χρόνο ο εορτασμός αυτός αφορά μια διαφορετική θεματική ενότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Ύψωσε τη φωνή σου ΟΧΙ το Επίπεδο της Θάλασσας». Πρόκειται για μια εκστρατεία ενάντια στην σπατάλη της ενέργειας και υπέρ της μείωσης των εκπομπών CO2 με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών, για το τρέχον έτος τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Οι φετινές δράσεις που θα υλοποιηθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με υπεύθυνη για το συντονισμό την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου Σαρακενίδου.

 

Αναλυτικά για τις ημέρες από Τρίτη 3/6 έως και Πέμπτη 5/6 οι δράσεις έχουν ως εξής:

Καθημερινά από 9:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ECO FESTIVAL


Αφήστε μια απάντηση