Δ. Πρέσοβο: Έντονη αντίδραση για απομάκρυνση μνημείου UÇK από Μπερίσα

Η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα στα Τίρανα αντέδρασαν έντονα στην απομάκρυνση του μνημείου για τους πεσόντες του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού των Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα» (UCPMB).

«Η πράξη της αφαίρεσης του μνημείου των ηρώων του αλβανικού έθνους της κοιλάδας του Πρέσεβο είναι άλλη μία απόδειξη της επίσημης αλβανοφοβικής πολιτικής της κυβερνήσης του Βελιγραδίου προς τους Αλβανούς» δηλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

«Η πράξη αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η ενοποίηση του αλβανικού έθνους είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του, αλλά και για την απελευθέρωση των γειτόνων μας απο την αλβανοφοβία και την αβεβαιότητα που αισθάνονται επειδή έχουν κατακτήσει αλβανικά εδάφη» γράφει στη δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ο κ. Μπερίσα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες και τους πολιτικούς ηγέτες του Πρέσεβο να αποφεύγουν τις προκλήσεις και να διατηρήσουν την ηρεμία τους απέναντι στην «αστυνομική τρομοκρατία του Βελιγράδιου» και τους διαβεβαιώνει ότι «η Αλβανία θα κάνει τα πάντα, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, να θέσει τέλος στην τρομοκρατία της αστυνομίας εναντίον των Αλβανών που ζουν στα πάτρια εδάφη τους, στην κοιλάδα του Πρέσεβο».

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα θεώρησε αυτή την πράξη ως συνέχεια της πολιτικής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ζήτησε από τους πολίτες του Πρέσεβο να γεμίσουν με λουλούδια τον τόπο όπου βρισκόταν το μνημειο.

Για «μία προκλητική πράξη και μία απειλή για τους Αλβανούς στην κοιλάδα του Πρέσεβο» έκανε λόγο η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, με αφορμή την απομάκρυνση του μνημείου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΝΗΜΕΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΟΒΟ, ΜΠΕΡΙΣΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!