Categories: Κόσμος

COVID-19: Ανησυχία στην Κίνα για νέο κύμα

Ανησυχία επικρατεί στην Κίνα, για νέο κύμα κορωνοϊού. Παρά την επιμονή της στην εφαρμογή της πολιτικής «μηδενικής COVID», η Κίνα, κατέγραψε τις τελευταίες ώρες δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορονoϊού και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με νέο πανδημικό κύμα.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (18/11) , είχαν επιβεβαιωθεί 25.129 νέα εγχώρια κρούσματα, από 23.132 την Πέμπτη. Ο αριθμός πλησιάζει το ρεκόρ των 29.000 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, στο απόγειο της επιδημίας στη Σανγκάη.

Το Πεκίνο είχε καταγράψει μέχρι τις 3μμ τοπική ώρα την Παρασκευή, 232 νέες λοιμώξεις, καθώς «τα κρούσματα αυξάνονται συστηματικά» και διευρύνονται οι περιοχές που έχουν πληγεί, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Πεκίνο κατέγραφε σταθερή αύξηση κρουσμάτων στη διάρκεια της εβδομάδας με τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό να καταγράφεται χθες Πέμπτη (17/11).

Κίνα: Φόβοι για νέο πανδημικό κύμα
Η μητρόπολη της Γκουαντζού, στα νότια της χώρας, η οποία είναι επίκεντρο της τρέχουσας επιδημίες και έχει επιβάλει lockdown σε πολλές συνοικίες, ανέφερε την Παρασκευή σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα.

Μια μέρα νωρίτερα είχε ανακοινώσει σχέδιο για την κατασκευή νοσοκομείων εκστρατείας και χώρους καραντίνας με σχεδόν 250.000 κλίνες.

Νέες επιδημίες αναφέρθηκαν την Παρασκευή σε πολλές ακόμα κινεζικές πόλεις, παρότι η χώρα είχε χαλαρώσει τα απαγορευτικά μέτρα καταργώντας το επιτρεπόμενο όριο ανθρώπων σε χώρους ψυχαγωγίας.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια του Πεκίνου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακο.

Παρόλο που δεν εγκαταλείπουν την πολιτική της μηδενικής ανοχής, οι κινεζικές αρχές είχαν στραφεί σε πιο στοχευμένους περιορισμούς κατά της COVID-19, οι οποίες έχουν πλήξει σφοδρά την οικονομία και έχουν πυροδοτήσει λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.

Κρίσιμο στάδιο
Αξιωματούχοι του Πεκίνου ανέφεραν ότι οι προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου «βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο».

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες προς τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους χώρους παραστάσεων και ψυχαγωγίας, αίροντας τα όρια στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε θέατρα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ, μόνο όμως σε περιοχές χαμηλού κινδύνου όπου δεν έχουν καταγραφεί ξεσπάσματα.

Comments are closed.


Recent Posts

Δημοσκόπηση Marc με «καμπανάκια» για την κυβέρνηση (β΄μέρος)

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού…

6 λεπτά ago

Αχαΐα: Ανατροπή βυτιοφόρου με γάλα

Το βυτιοφόρο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων μετάφερε γάλα κινείτο στο ύψος του Μετοχίου Βλασίας, όταν εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.…

6 λεπτά ago

Τα συμπτώματα της σεξυπνίας και τι μπορεί να προκαλέσει

Yπάρχουν πολλές διαταραχές που συνδέονται με τον ύπνο, με τις πιο διάσημες να είναι η υπνοβασία και να μιλάει κάποιος…

11 λεπτά ago

ΑΠΘ: Σάλος με παρενόχληση φοιτήτριας σε ντουζιέρες -Δείτε την καταγγελία

Σάλος στη Θεσσαλονίκη μετά από δημόσια καταγγελία μίας κοπέλας για παρενόχληση από τρεις άνδρες στις κοινόχρηστες ντουζιέρες των φοιτητικών εστιών…

15 λεπτά ago

Τουρκία: Κλήση των πρεσβευτών 9 χωρών μετά το κλείσιμο των προξενείων τους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών, καθώς πολλές από αυτές έκλεισαν τα προξενεία τους στην…

17 λεπτά ago

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στη σημερινή συνεδρίαση, λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα των 1,030 μονάδων. Από την…

24 λεπτά ago