Χρησμός Γκέιτς: «Οι θάνατοι από Covid-19 θα πέσουν στα επίπεδα της γρίπης μέχρι το 2022» - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
18
Νοέμβριος
Back

Χρησμός Γκέιτς: «Οι θάνατοι από Covid-19 θα πέσουν στα επίπεδα της γρίπης μέχρι το 2022»

O νέος χρησμός του Μπιλ Γκέιτς αφορά κυρίως τους θανάτους από κορωνοϊό. Ο δισεκατομμυριούχος αναφέρεται και στο πέμπτο κύμα κορωνοϊού που έχει πλήξει την Ευρώπη, αλλά και στο εμβόλιο της γρίπης.

Μιλώντας σε φόρουμ του Bloomberg o δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft επεσήμανε ότι με την αύξηση του ποσοστού φυσικής ανοσίας μετά την ανάρρωση από την Covid-19 και της ανοσίας από τα εμβόλια, αλλά και με τις νέες θεραπείες της νόσου με τη μορφή χαπιών «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν δραματικά».

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί στη διάθεσή τους θα αρθούν»

Όπως επεσήμανε ο Γκέιτς, τα προβλήματα στις εμβολιαστικές εκστρατείες ανά την υφήλιο θα περιοριστούν το επόμενο έτος, καθώς επιλύονται τα ζητήματα παραγωγής και εφοδιασμού και αντικαθίστανται από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διανομής των εμβολίων.

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί στη διάθεσή τους θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα του επόμενου έτους, και έτσι τα μόνα προβλήματα θα είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη στη διανομή και η ζήτηση», είπε ο Γκέιτς, σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές σε πολλές χώρες, ειδικά εκείνες της υποσαχάριας Αφρικής, πόση θα είναι η ζήτηση. Πρόσθεσε δε ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα πρέπει να συνεργαστούν και για την εξάλειψη της γρίπης, αλλά και για να περιορίσουν τις απειλές μελλοντικών πανδημιών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!