Χονγκ Κονγκ: Εν αναμονή απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ενώ η πρώην βρετανική αποικία παραλύει για τέταρτη συνεχόμενη μέρα εν μέσω των διαδηλώσεων που έχουν πάρει επικίνδυνα βίαιη τροπή τις τελευταίες εβδομάδες.

Την είδηση μεταδίδουν στο Twitter, επικαλούμενοι πηγές, οι «Global Times», ταμπλόιντ η οποία ανήκει στη Λαϊκή Ημερησία, την εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το Χονγκ Κονγκ παραμένει σε παράλυση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία, περιλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, για λόγους ασφαλείας.

Το πεδίο της μάχης έχει μετατοπιστεί στα πανεπιστήμια, μετά την απόφαση των αστυνομικών αρχών να επιχειρήσουν εντός των πανεπιστημίων.

Έπειτα από μία νύχτα συγκρούσεων, η αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων κοντά στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές. Δεκάδες ξένοι φοιτητές έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τη χώρα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΧΟΝΓΚ, ΚΟΝΓΚ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!