χιλιάδες-προσλήψεις-ετοιμάζει-το-tik-tok-912457
ΚΟΣΜΟΣ | 22.11.2022 | 10:21

Χιλιάδες προσλήψεις ετοιμάζει το Tik Tok

Εν μέσω του κυκεώνα των απολύσεων στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το twitter και το facebook, το Tik Tok ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσλάβει χιλιάδες υπαλλήλους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, η δημοφιλής εφαρμογή έχει στόχο να προσλάβει σχεδόν 1.000 εξειδικευμένους στην πληροφορική, στο γραφείο της στο Mountain View.

Αυτός ο συγκεκριμένος αριθμός προσλήψεων σχετίζεται με τον στόχο της εταιρείας να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ επιβλέπονται από μια ομάδα που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω ελέγχων στην Ουάσιγκτον, λόγω των δεσμών της μητρικής της εταιρείας ByteDance με την Κίνα.

Σχολιάζοντας το θέμα των απολύσεων σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Twitter και Amazon, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew, είχε δηλώσει στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία εξακολουθεί να προσλαμβάνει κόσμο, και ότι μάλιστα ο αριθμός των νέων προσλήψεων είναι μικρότερος από αυτόν που κανονικά θα έκανε η εταιρεία, αλλά αποφασίστηκε να υπάρξει ένας περιορισμός στο πλαίσιο της γενικής κρίσης που υπάρχει στον κλάδο.

Πριν από δύο χρόνια το Tik Tok είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις δέκα χιλιάδων ατόμων.

«Ήμασταν πάντα πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις προσλήψεις», είπε ο Chew στο συνέδριο. «Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής μας, νομίζω ότι ο ρυθμός μας, ο ρυθμός των προσλήψεων είναι ο κατάλληλος για εμάς».