χιλιάδες-διαδηλωτές-στους-δρόμους-τω-32204
ΚΟΣΜΟΣ | 16.12.2022 | 17:35

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους των Βρυξελλών για την αύξηση του κόστους διαβίωσης

Στους δρόμους των Βρυξελλών κατέβηκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, προκαλώντας προβλήματα στο σύστημα των δημόσιων μέσων μεταφοράς και διαταράσσοντας τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα.

Η αστυνομία των Βρυξελλών ανέφερε πως 16.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση, την οποία διοργάνωσαν συνδικάτα που εκπροσωπούν πολλούς εργαζομένους στον δημόσιο τομέα ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη. Το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής έγραφε, “Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις!”.

Οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτοξευθεί στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο συνολικός πληθωρισμός ήταν στο 10,63% στο Βέλγιο τον Νοέμβριο, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ως σύνολο ήταν γύρω το 10%. “Γυρνάτε σπίτι στα παιδιά σας και θέλετε το σπίτι σας να είναι ζεστό. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς για τη χρήση της ενέργειας”, δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε ειρηνικά, όμως το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε πως χρειάστηκε να ακυρωθούν πτήσεις ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ενώ η τοπική αστυνομία δήλωσε πως υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία.