Χαμός στο ληξιαρχείο: Γονείς ονόμασαν «Λούσιφερ» το παιδί τους με...ελληνικό επιχείρημα (φωτο) - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
8
Αύγουστος
Back

Χαμός στο ληξιαρχείο: Γονείς ονόμασαν «Λούσιφερ» το παιδί τους με…ελληνικό επιχείρημα (φωτο)

Χαμός έγινε σε ληξιαρχείο της Βρετανίας όταν οι γονείς ενός αγοριού είπαν στη ληξίαρχο ότι θέλουν να βγάλουν το παιδί τους “Λούσιφερ”.

Η ληξίαρχος στην περιοχή του Τσέστερφιλντ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους με το σκεπτικό ότι το παιδί θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

«Μας είπε ότι το παιδί μας δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά και οι δάσκαλοί δεν θα το ήθελαν στις τάξεις τους. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι εμείς δεν είμαστε πιστοί και ότι Λουσιφερ στα ελληνικά σημαίνει “αυτός που φέρει το φως” αλλά δεν μας άκουγε» είπε στην Sun ο 37χρονος πατέρας του αγοριού.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και των δύο γονέων η ληξίαρχος αποδέχθηκε το αίτημά τους.

«Ζητάμε συγγνώμη αν τους προσβάλαμε αλλά είναι δουλειά των εργαζομένων στο ληξιαρχείο να συμβουλεύουν τους γονείς καθώς πολλές φορές αγνοούν ορισμένες συνέπειες των επιλογών τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή τους ο τοπικός δήμος.

Σύμφωνα με το CNN έξι ζευγάρια στις ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να δώσουν το όνομα Λούσιφερ στα παιδιά τους.

Το συγκεκριμένο όνομα έχει απαγορευτεί από το 2013 στη Νέα Ζηλανδία αλλά αντίθετα στη Σκωτία έχει δοθεί σε μια περίπτωση το 2018 ενώ στη χώρα αυτή έχει καταχωρηθεί και παιδί με το όνομα «Μεσσίας».

Star press

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!