χαμός-στην-ιταλία-μποξέρ-αγωνίστηκε-γ-943777
ΚΟΣΜΟΣ | 22.09.2021 | 11:14

Χαμός στην Ιταλία: Μποξέρ αγωνίστηκε γεμάτος με ναζιστικά τατουάζ

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η εμφάνιση του 28χρονο μποξέρ Michele Broili, ο οποίος αναμετρήθηκε στην Τριέστη με τον 34χρονο Μαροκινό Hassan Nourdine.

Ο 28χρονος προκάλεσε αντιδράσεις καθώς το σώμα του είναι γεμάτο με ναζιστικά τατουαζ. Βλέποντας τον αθλητή οι θεατές άρχισαν να διαμαρτύρονται, καθώς και να διερωτώνται πως η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρας έδωσε την άδειά της στον συγκεκριμένο πυγμάχο να παίζει σε επίσημες διοργανώσεις.

Οπως αναφέρει το RT, οι Αθλητικές Αρχές της χώρας εξετάζουν πλέον το πώς ένας πυγμάχος με την σημαία των SS στο σώμα του κατόρθωσε να κάνει συνολικά ως τώρα 16 επίσημα ματς, τα οποία επειδή δεν μεταδίδονταν τηλεοπτικά δεν προκάλεσαν και τον αντίστοιχο σάλο.

Ο αντίπαλός του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα τα τατουάζ του, σοκαρίστηκα. Τα βρήκα απαίσια. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να τα έχει πάνω του. Η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρα έπρεπε να είχε διαπιστώσει ήδη την ροπή του εν λόγω πυγμάχου προς τον φασισμό. Το να προτρέπεις σε βία αντίκειται στους νόμους. Δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτά τα τατουάζ. Από την άλλη είναι διπλή η ευχαρίστηση να νικάς έναν τέτοιον τύπο!»

Από την μεριά του ο προπονητής του Ιταλού Broili, είπε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:

«Ο Michele μιλά μόνο για τον αθλητισμό και θέλει μόνο να είναι αθλητής. Είναι μάλιστα πρότυπο μιας και σηκώνεται από τις 4 το πρωί για να προπονείται…»

Κάποιοι από τους θεατές επεσήμαναν πως στο κοινό υπήρχαν ναζιστές φίλοι του Broili που αντάλλαζαν μεταξύ τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ενώ τραγουδούσαν και ναζιστικά τραγούδια. Επίσης αναφέρθηκε πως ο Broili χαιρέτησε ναζιστικά προς την γωνία του.

Στο σώμα του Ιταλού υπάρχει επίσης ο αριθμός 88 που είναι κώδικας για το ‘Heil Hitler’, αλλά και σύμβολο με νεκροκεφαλή (Totenkopf) που αφορά παραστρατιωτική μονάδα, η οποία είχε είχε τον έλεγχο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…