αυτοί-είναι-οι-πιο-νεαροί-δισεκατομμυ-1011696
ΚΟΣΜΟΣ | 18.04.2022 | 15:54

Αυτοί είναι οι πιο νεαροί δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο

Όταν ο 31χρονος Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, είδε την καθαρή του αξία να αυξάνεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια  σύντομα έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη.

Όπως ο Γκέιτς, οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι άρπαξαν την ευκαιρία των εκκολαπτόμενων αγορών για να ιδρύσουν επιχειρήσεις που τους απέφεραν περιουσίες που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Οι σημερινοί νεότεροι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται κάπου μεταξύ 20 και 25 ετών και έχουν ήδη φτάσει ψηλά στην καριέρα τους.

Από φοιτητές που εγκατέλειψαν το Στάνφορντ και ξεκίνησαν μια επιχείρηση μέχρι ειδικούς σε κρυπτονομίσματα και μεγιστάνες της διανομής φαγητού, η λίστα περιλαμβάνει νέους με διαφορετικό υπόβαθρο. Ας δούμε  στους νεότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο το 2022.

1 – Gustav Magnar Witzøe (4,5 δισ. δολάρια)

Ο πατέρας του Kevin David Lehmann, ο Guenther, επένδυσε στην drogerie markt (dm), μια αλυσίδα φαρμακείων στη Γερμανία, ενώ λειτουργούσε την επιχείρησή του σε αλυσίδα παντοπωλείων το 1974. Σήμερα, η αποτίμηση της αλυσίδας φαρμακείων έχει ανέβει στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Γκέντερ, ο οποίος είχε το 50% των μετοχών της εταιρείας, το μεταβίβασε στον γιο του Κέβιν, ο οποίος σήμερα έχει καθαρή αξία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

2 –Ryan Breslow (2 δισ. δολάρια)

Στο νούμερο δύο, ο Ryan Breslow  ο συνιδρυτής μιας νεοφυούς επιχείρησης που βοηθάει στα online checkouts και ονομάζεται Bolt Technologies Inc. η οποία σήμερα αποτιμάται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αποτίμηση της εταιρείας αυξήθηκε μετά από έναν επενδυτικό γύρο που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2022. Ο Breslow κατέχει το 25% της εταιρείας, με αποτέλεσμα η αποτίμησή του να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την αποτίμηση στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια

3- Austin Russell (1,6 δισ. δολάρια)

Στο τρία ο Austin Russell που  εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ως νέος μεγιστάνας της τεχνολογίας στη Silicon Valley, όταν άρχισε να αναζητά λύσεις για τη δημιουργία τεχνολογίας αισθητήρων αυτοκινήτων. Έλαβε μια επένδυση 100.000 δολαρίων από τον συνιδρυτή του PayPal Peter Thiel για να ξεκινήσει την εταιρεία του Luminar Technologies, όπως αναφέρει το Luxury Launches. Εφηύρε μια τεχνολογία αυτοοδήγησης που έχει ανεβάσει την καθαρή του αξία στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

4 – Pedro Franceschi (1,5 δισ. δολάρια)

Ο συνιδρυτής της Brex, Pedro Franceschi είναι άλλος ένας απόφοιτος του Στάνφορντ που έχει συγκεντρώσει περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το 2018, η εταιρεία συγκέντρωσε 125 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια ενός γύρου επενδύσεων της σειράς C, ο οποίος ανέβασε την αποτίμηση στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η αποτίμηση έχει υπερδεκαπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια και έκανε τους νεαρούς επιχειρηματίες δισεκατομμυριούχους.

5-  Henrique Dubugras

Ο Henrique Dubugras ίδρυσε την πρώτη του fintech start-up πριν πάει στο κολέγιο το 2013 με την ονομασία “Pagar.me”, η οποία βοηθούσε τους Βραζιλιάνους εμπόρους να λαμβάνουν πληρωμές online. Αφού πούλησε την start-up το 2016, πήγε στο Στάνφορντ πριν εγκαταλείψει το πρόγραμμα για να ξεκινήσει την fintech του Brex, η οποία προσφέρει λύσεις διαχείρισης μετρητών και πιστώσεων. Η εταιρεία αποτιμάται σε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Dubugras να κατέχει ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.