Αυτή η χώρα χάρηκε για την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία
Σάββατο
3
Δεκέμβριος
Back

Αυτή η χώρα χάρηκε για την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία

Κι όμως, υπάρχει ένας λαός, ίσως ο μοναδικός, που χάρηκε στην πλειοψηφία του με την άνοδο των Ταλιμπάν την εξουσία.

Ο λόγος για το Πακιστάν, καθώς το 55% των πολιτών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της Gallup Pakistan εμφανίζεται να δηλώνει ικανοποιημένο για την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα India Today που δημοσιεύει τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μόνο ένα 25 % δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένο με την κατάληξη της εξουσίας από τους ένοπλους ακραίους ισλαμιστές.

Σε κάποιες δε περιοχές της χώρας, όπως στο Khyber Pakhtunkhwa, το ποσοστό αυτών που χάρηκαν με την επιστροφή των Ταλιμπάν φτάνει τουλάχιστον στον 65 %. Επίσης τουλάχιστον το 59% των κατοίκων αστικών περιοχών χαιρετούν με ικανοποίηση την ανάληψη εξουσίας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 13 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου και διαπιστώνεται πως θετική άποψη εκφράζει το 58 % των ανδρών και το 36 % των γυναικών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!