Αυτές είναι οι ηλικίες που γινόμαστε καλύτεροι σε όλα

Για παράδειγμα στην δεύτερη τάξη του δημοτικού ο άνθρωπος αναπτύσσει την πιο ισχυρή του δυνατότητα να μάθει μια ξένη γλώσσα. Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα μια ξένη γλώσσα από ότι οι ενήλικες.

Αυτό είναι το ελληνικό νησί… κιθάρα που λάτρεψαν οι Μπιτλς!
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 , η ικανότητά σας να θυμάται κανείς καινούργια πρόσωπα κορυφώνεται στα 22 αλλά η δεξιότητα να απομνημονεύει κανείς πρόσωπα κουφαίνεται πολύ αργότερα. Οι άνθρωποι θυμούνται τα πρόσωπα καλύτερα γύρω στην ηλικία των 32 ετών.

Η ηλικία στην οποία θα κερδίσετε τον υψηλότερο μισθό σας έχει μια αρκετά μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο φύλων. Οι γυναίκες θα φτάσουν το ανώτατο μισθό τους στην ηλικία των 39 ετών, ενώ οι άνδρες θα το κάνουν στην ηλικία των 48 ετών. Ωστόσο, και τα δύο φύλα φτάνουν τις κορυφαίες μαθηματικές τους ικανότητες στην ηλικία των 50 ετών!

Ακόμα πιο αργά κορυφώνεται η ικανότητα των ανθρώπων να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων. Κι αυτό συμβαίνει όταν πατήσουν τα 51. Το κορυφαίο λεξιλόγιο εμφανίζεται στην ηλικία των 69 ετών, η κορυφαία ευτυχία με το σώμα σας, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κορυφώνεται στα 74. Το τελευταίο στο χρονοδιάγραμμα είναι η κορυφαία ψυχολογική ευεξία , η οποία επέρχεται στην ηλικία των 82 ετών.

Υπάρχει όμως και κάτι στο οποίο παρατηρούνται δυο κορυφώσεις. Μια μελέτη διαπίστωσε πως η συνολική ικανοποίηση για την ζωή κορυφώνεται μια φορά στα 23 και άλλη μια στα 69.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΗΛΙΚΙΕΣ, ΟΛΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!