αυστραλία-την-έπεισαν-να-φορέσει-παν-722792
ΚΟΣΜΟΣ | 14.01.2020 | 12:41

Αυστραλία: Την έπεισαν να φορέσει «πανοπλία» για να κρατήσει ένα κοάλα

Μπορεί τα όσα εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στη χώρα τους, με τις πυρκαγιές να έχουν κάψει πελώριες εκτάσεις εξοντώνοντας εκατομμύρια ζώα, να τους έχουν στοιχίσει πολύ συναισθηματικά, ωστόσο οι Αυστραλοί δεν χάνουν το κουράγιο τους ούτε την αίσθηση του χιούμορ τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φάρσα που έκαναν πρόσφατα ορισμένοι Αυστραλοί σε μια Σκωτσέζα ρεπόρτερ, πείθοντάς της ότι το χαριτωμένο κοάλα που κρατούσε στην αγκαλιά της ήταν δήθεν ένα… πλασματικό σαρκοφάγο ζώο, και βάζοντάς την μάλιστα να φορέσει ειδική στολή για να προστατευτεί!

Σύμφωνα με την Daily Mail, το θύμα αυτής της πραγματικά επικής φάρσας ήταν η Debi Edward, ανταποκρίτρια του δικτύου ITV News στην Ασία. Όσο για τους θύτες, αυτοί ήταν κυρίως τα μέλη του αυστραλιανού συνεργείου γυρισμάτων, που συνόδευσαν τη Σκωτσέζα στην αποστολή της στη νήσο Καγκουρό, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Αυστραλίας μετά την Τασμανία και το Μέλβιλ, το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ρεπόρτερ βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο Kangaroo Island Wildlife Park, ένα πάρκο άγριας ζωής που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Εκεί, οι πλακατζήδες συνεργάτες της Edward την έπεισαν ότι επρόκειτο να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα τρομακτικό «drop bear», ένα πλασματικό «συγγενή» του κοάλα που δήθεν «έχει δηλητηριώδη δόντια και επιτίθεται σε ανθρώπους».

Το «drop bear» φυσικά δεν υπάρχει, αφού αποτελεί γνωστό hoax της αυστραλιανής λαϊκής παράδοσης, το οποίο χρησιμοποιούν οι ντόπιοι κυρίως για να… τρομάζουν ψαρωμένους τουρίστες.

Σύμφωνα με το Wikipedia, το εν λόγω φανταστικό πλάσμα πήρε το όνομά του από τον τρόπο που (και καλά) επιτίθεται στα ανύποψίαστα θύματά του, στήνοντας ενέδρα στα δέντρα και πέφτοντας από ψηλά στα κεφάλια τους!

Παρόλο που όλα τα παραπάνω θα έβαζαν σε υποψίες έναν λιγότερο ευκολόπιστο ρεπόρτερ, η Edward την πάτησε για τα καλά, πείστηκε ότι έβλεπε μπροστά της ένα «drop bear» και φόρεσε μάλιστα ειδική στολή προστασίας που έμοιαζε με… πανοπλία, για να το κρατήσει με ασφάλεια. Όταν το συνεργείο έφερε μπροστά της ένα μεγαλόσωμο, γλυκούλι κοάλα, ήταν εμφανές ότι ήταν αρκετά νευρική. Η νευρικότητα όμως μετατράπηκε σε κανονικό φόβο, όταν ο Sean Mulcahy από το Kangaroo Island Wildlife Park (ο οποίος ήταν φυσικά στο κόλπο) άρχισε να περιγράφει στην κάμερα πόσο επικίνδυνο είναι το συγκεκριμένο πλασματάκι.

«Ο τρίτος πιο συχνός τραυματισμός που βλέπουμε σε τουρίστες στην Αυστραλία προέρχεται από επιθέσεις των drop bears», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Mulcahy, προτού παραδώσει το… «σαρκοφάγο συγγενή του κοάλα» στην «παγωμένη» ρεπόρτερ. Η ίδια ξεκινάει το ρεπορτάζ, μεταδίδοντας φυσικά όλες τις ψεύτικες πληροφορίες που της έχουν μόλις πει. Σιγά σιγά όμως, βλέποντας την ανησυχία στα πρόσωπα των συνεργατών της, που υποδύονται τέλεια τον ρόλο τους, αρχίζει να… φρικάρει και ζητάει να απομακρύνουν το drop bear από την αγκαλιά της.

Μερικές στιγμές αργότερα συνειδητοποιεί την αλήθεια και η αντίδρασή της είναι πραγματικά απολαυστική!