αυστραλία-καρχαρίας-έφαγε-άνθρωπο-44976
ΚΟΣΜΟΣ | 16.02.2022 | 14:22

Αυστραλία: Καρχαρίας έφαγε άνθρωπο

Ένας τραγικός θάνατος έλαβε χώρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας χθες το απόγευμα, όταν καρχαρίας επιτέθηκε σε άνδρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν ανοιχτά της παραλίας «Little Bay», τη στιγμή που ένας λευκός καρχαρίας μήκους 4,5 μέτρων του επιτέθηκε.

Το φρικτό συμβάν μαγνητοσκόπησε, μάλιστα, ένας από τους παρευρισκόμενους στην παραλία, ο οποίος κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Δυστυχώς, ο κολυμβητής δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα σαγόνια του καρχαρία, με τους ναυαγωσώστες να εντοπίζουν τα λείψανά του στην τοποθεσία. Σύμφωνα με δηλώσεις μέλους των σωστικών συνεργείων, τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο, ο άνδρας είχε ήδη υποστεί θανατηφόρους τραυματισμούς.

«Ακούσαμε μια κραυγή. Ο παφλασμός στο νερό σ΄εκείνο το σημείο που στρέψαμε το βλέμμα της, έμοιαζε σαν ένα αυτοκίνητο να προσγειώνεται στο νερό», είπε ψαράς που βρισκόταν στο σημείο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Nine News».

Όπως μεταδίδουν τα αυστραλιανά μέσα, πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην πόλη του Σίδνεϊ που καταγράφεται από επίθεση καρχαρία από το 1963.

Αμέσως μετά το περιστατικό, οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν δεκάδες παραλίες της ευρύτερης περιοχής για προληπτικούς λόγους.