αθλιότητα-κάνιε-γουέστ-ζητά-από-τους-ε-1104111
ΚΟΣΜΟΣ | 07.12.2022 | 19:00

Αθλιότητα Κάνιε Γουέστ: Ζητά από τους Εβραίους να συγχωρήσουν τον Χίτλερ

Λίγες μέρες αφού εξέφρασε την αγάπη του στον Χίτλερ, ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψε με νέα αντισημιτικά και προκλητικά ξεσπάσματα.

Ο ράπερ συναντήθηκε με τον ιδρυτή των Proud Boys, Γκέιβιν Μακίνες, (αμερικανική ακροδεξιά, νεοφασιστική, εθνικιστική και αποκλειστικά ανδρική οργάνωση στις ΗΠΑ)για λογαριασμό μίας εκπομπής, καλώντας τους Εβραίους να «συγχωρήσουν τον Χίτλερ». Ο Γουέστ εμφανίστηκε με μαύρη full face μάσκα στο πρόσωπό του.

Ο πρώην σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο 45λεπτο επεισόδιο με τίτλο «Saving Ye», δηλαδή «Σώζοντας τον Ye», στην στην alt-right πλατφόρμα Censored.TV,  το οποίο και ξεκινά με τον Μακίνες να εκφράζει την επιθυμία του να «αποτρέψει τον Ye West από το να γίνει αντισημίτης ή ναζί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακίνες, αποκλείστηκε από το Twitter, το Facebook και το Instagram το 2018 για προώθηση περιεχομένου που σχετίζεται με βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και ρητορική μίσους.

Κατά τη διάρκεια του podcast, ο Γουέστ άρχισε να εξαπολύει μία επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας όσον αφορά τη «φήμη» του Χίτλερ, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει την άμβλωση με «γενοκτονία».

Αφού επανέλαβε τη θεωρία συνωμοσίας πως «οι Εβραίοι ελέγχουν την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, μαζί με τις τράπεζες, μαζί με τα ακίνητα, μαζί με τα εμπορικά κέντρα» πρόσθεσε ότι: «Οι Εβραίοι δεν μπορούν να μου λένε ποιον μπορώ να αγαπώ και ποιον όχι. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε τον πόνο σας σε όλους τους άλλους. Εβραίοι συγχωρέστε τον Χίτλερ σήμερα».