Ασέβεια: Με λεοπάρ εσώρουχα έντυσε φωτογράφος ελληνικά αγάλματα (φωτό)

Φωτογράφος έντυσε με φτερά, τούλια και λεοπάρ τους «Πολεμιστές του Ριάτσε», τα διάσημα αγάλματα του 5ου αιώνα π.Χ. που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της «ελληνόφωνης» Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ο φωτογράφος, όπως αποκαλύπτει το in.gr, έβαλε μοβ φτερά, λευκά τούλια και λεοπάρ εσώρουχα στα αγάλματα.

«Μου αρέσει να προκαλώ» δήλωσε ο φωτογράφος Ζεράλντ Μπρουνό, ο οποίος φωτογράφισε τα αγάλματα.

Τον σκοπό του τον πέτυχε, καθώς πολλοί επέκριναν την απόφασή του. Η επιμελήτρια του Μουσείου δήλωσε ότι δεν είχε δώσει την άδειά της για τις φωτογραφήσεις, αλλά τόνισε ότι είναι θαυμάστρια προηγούμενων πρότζεκτ του φωτογράφου.

Να σημειωθεί πως οι «πολεμιστές του Ριάτσε» είναι δύο μοναδικά έργα αρχαίας ελληνικής τέχνης μπρούντζινα αγάλματα του αυστηρού ρυθμού τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.

Bρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ανοικτά του Ριάτσε και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο «Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια» και έγιναν σήμα κατατεθέν της πόλης αυτής.

Τα αγάλματα είναι χυτά με την τεχνική του χαμένου κεριού. Προέρχονται από Αθηναϊκό εργαστήριο του 5ου αιώνα π.Χ., ενώ η προέλευση του μετάλου είναι από το Άργος.

Τα δύο αγάλματα που ονομάζονται «ηλικιωμένος» και «έφηβος» ή «Α» και «Β» έχουν και ύψος 2,05 και 1,98 μέτρα αντίστοιχα, πολύ υψηλά για την εποχή τους. Ζυγίζουν 400 kg το ένα. Η κοντραπόστο στάση του σώματος υποδυκνεύει ότι κρατούσαν ασπίδα στο αριστερό και σπαθί, δόρυ ή σφενδόνα στο δεξί. Ο ηλικιωμένος φοράει ταινία στα μαλιά, ενώ ο έφηβος φοράει κράνος στο κεφάλι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΑΛΑΒΡΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΙΑΤΣΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]