Αποσύρθηκε προσφυγή της Κομισιόν κατά της Ελλάδας για τη μη ενσωμάτωση της Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση

Αποσύρθηκε προσφυγή της Κομισιόν κατά της Ελλάδας για τη μη ενσωμάτωση της Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς η σχετική νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται ήδη σε φάση εφαρμογής.

Η Οδηγία 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση που επιβάλλει τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας εκδόθηκε το 2012 και έπρεπε να ενσωματωθεί έως τις 5 Ιουνίου 2014.

Στα μέσα του 2015, η υπόθεση εκκρεμούσε ακόμη, παρά το γεγονός ότι, μέχρι τότε, είχαν τεθεί σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης δύο σχέδια νόμου, χωρίς να υπάρξει νομοθέτηση. Κατόπιν αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απειλή επιβολής προστίμου 29.145,6 ευρώ, ημερησίως, μέχρι η χώρα να συμμορφωθεί με την απόφαση.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, προωθήθηκε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε το Νοέμβριο με το νόμο 4342/2015.

Ήδη έχουν εκδοθεί τέσσερις Υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τον ενδεικτικό εθνικό στόχο ενεργειακής απόδοσης για το 2020, την έγκριση ετήσιας έκθεσης προόδου για την επίτευξη του ενδεικτικού εθνικού στόχου, την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης (ΕΣΔΕΑ) και την έγκριση έκθεσης μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του εθνικού κτιριακού αποθέματος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!