απολύσεις-meta-δείτε-πώς-τις-ανακοίνωσε-ο-1044190
ΚΟΣΜΟΣ | 10.11.2022 | 20:07

Απολύσεις Meta: Δείτε πώς τις ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ (βίντεο)

Σε μια βιντεοκλήση, μέρος της οποίας εξασφάλισε το NBC News, ο Ζάκερμπεργκ απευθύνθηκε στους υπαλλήλους την Τετάρτη στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδας, αφού έστειλε ένα υπόμνημα στην εταιρεία σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Στο υπόμνημα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ανέφερε ότι περισσότεροι από 11.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Όπως ακριβώς έγραψε, ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε στην επικοινωνία αυτή ότι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απόφαση να απολύσει προσωπικό.

Η ανακοίνωσή του

«Είμαι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την κατεύθυνσή μας και για να αποφασίζω πώς θα την εκτελέσουμε, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως αυτό», δήλωσε στο απόσπασμα, το οποίο σύμφωνα με το NBC News δόθηκε στο «φως» από έναν απολυμένο υπάλληλο της Meta, όπως μεταδίδει το Business Insider.

«Αυτή ήταν τελικά δική μου απόφαση», πρόσθεσε ο Ζάκερμπεργκ. «Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω στα 18 χρόνια που διοικώ την εταιρεία».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δύσκολη όχι μόνο επειδή επηρέασε τις ζωές των εργαζομένων, αλλά και επειδή η εταιρεία έχανε προσωπικό για την αποστολή.