Η απόλυτη δικαιολογία για πρόστιμο υπερβολικής ταχύτητας

Όταν κινούμαστε γρηγορότερα απ’ ό,τι επιτρέπει το όριο ταχύτητας και μας πιάσουν, συνήθως επικαλούμαστε άγνοια («νόμιζα ότι το όριο ήταν ακόμα 120», «δεν κατάλαβα ότι πήγαινα με τόσα» κ.λπ.) ή άμεση ανάγκη («η δασκάλα θα βγάλει το παιδί μου στο δρόμο αν δεν το πάρω σε 5’», «φεύγει το πλοίο/αεροπλάνο μου» κ.λπ.). Υπάρχουν όμως και κάποιοι που φαίνεται ότι δεν διστάζουν να επιρρίψουν την ευθύνη ακόμα και σε φυσικά φαινόμενα, προκειμένου να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα έξω από το χωριό Three Springs που βρίσκεται στα δυτικά της τεράστιας χώρας, 320 km βόρεια του Perth. Η αστυνομία της περιοχής έπιασε τον οδηγό ενός pick-up Holden Rodeo (το γνωστό μας Isuzu D-Max) να κινείται με 129 km/h σε δρόμο με όριο τα 110 km/h. Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την ταχύτητά του, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Με έσπρωχνε ο άνεμος». Η δικαιολογία όμως δεν ήταν αρκετά πειστική για τα όργανα της τάξης, που του έκοψαν κλήση για 127 km/h (στην Αυστραλία μειώνουν το νούμερο κατά 2-3 km/h, ως πιθανό σφάλμα του οργάνου μέτρησης), κάτι που μεταφράζεται σε πρόστιμο $200 και δύο βαθμούς ποινής.

Πηγή: Drive.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΟΧΑΙΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!