Απόφαση «βόμβα» ιταλικού δικαστηρίου για «έκτακτους» υπαλλήλους

Πρώτη φορά στα χρονικά δικαστήριο στην Ιταλία αναγνώρισε σε ομάδα εκπαιδευτικών, που απασχολούνταν ως  έκτακτοι υπάλληλοι επί είκοσι χρόνια, ότι υπέστη «υπαρξιακή ζημία».

Οι εκπαιδευτικοί εργάζονταν σε κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης στην περιφέρεια του Τρεβίζο, στον ιταλικό βορρά, ακόμη και για διάστημα μέχρι και είκοσι ετών, παραμένοντας έκτακτοι υπάλληλοι. Λάμβαναν μόνο εννέα ή δέκα μισθούς τον χρόνο και δεν είχαν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, αλλά ούτε και να μπορούν να λαμβάνουν, για παράδειγμα, στεγαστικό δάνειο από τις τράπεζες.

Το δικαστήριο του Τρεβίζο απεφάνθη και εκδίκασε αποζημίωση στον καθένα από τους εκπαιδευτικούς, η οποία κυμαίνεται από δέκα μέχρι και δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Η πραγματικότητα αυτή, όπως αναγνώρισε η ιταλική δικαιοσύνη, προκάλεσε μια κατάσταση ψυχολογικής οδύνης, μη επαγγελματικής ικανοποίησης και αδυναμίας, του κάθε εκπαιδευτικού, να προγραμματίσει στοιχειωδώς την ζωή του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, είναι πιθανό η συγκεκριμένη απόφαση να αποτελέσει, στο εξής, δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!