Απόφαση-σοκ για τα στεγαστικά δάνεια «της μόδας» – 70.000 Έλληνες δανειολήπτες σε πανικό

Μια απόφαση-σοκ που έρχεται να ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο ελήφθη σήμερα το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ (ήταν στο 1,20 ευρώ), προκαλώντας πανικό στους περίπου 70.000 Ελληνες δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο με το ελβετικό νόμισμα.

Η ισοτιμία ευρώ – φράγκου διαμορφώθηκε περίπου στο 1 προς 1 αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας, με το ελβετικό νόμισμα να ενισχύεται κατά 14%. Αυτό σημαίνει ότι το προς αποπληρωμή κεφάλαιο όσων δανείστηκαν σε φράγκο (που πληρώνουν σε ευρώ) αυξάνεται κατά 15%!

Ως επακόλουθο, αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση στις δόσεις των δανείων τους, ενώ ήδη από τραπεζικά στελέχη εκφράζεται ο φόβος για σημαντική αύξηση των «κόκκινων» δανείων σε φράγκο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ, ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!