αποχωρεί-οριστικά-από-τη-ρωσία-η-mcdonalds-363590
ΚΟΣΜΟΣ | 16.05.2022 | 14:21

Αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία η McDonald’s

H McDonald’s γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από τη Ρωσία έπειτα από 30 χρόνια δραστηριοποίησης στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή, ακολουθεί την ανακοίνωση της αλυσίδας εστιατορίων στις 8 Μαρτίου 2022 περί προσωρινού λουκέτου στα 850 καταστήματά της στη ρωσική επικράτεια.

Στο πλαίσιο της απόφασης της McDonald’s να αποχωρήσει από τη Ρωσία, η εταιρεία επιδιώκει την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των εστιατορίων της στη Ρωσία σε τοπικό αγοραστή.

Στις προτεραιότητες της McDonald’s, σύμφωνα με την ενημέρωση, περιλαμβάνεται η επιδίωξη να διασφαλιστεί πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Ρωσία θα συνεχίσουν να πληρώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτησίας και ότι θα έχουν μελλοντική απασχόληση σε οποιονδήποτε πιθανό αγοραστή.

Ως αποτέλεσμα της αποχώρησής της από τη Ρωσία, η εταιρεία αναμένει να καταγράψει οικονομική επιβάρυνση, η οποία είναι κυρίως μη ταμειακή, ύψους περίπου 1,2-1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski είπε ότι η «αφοσίωση και πίστη στα McDonald’s» των εργαζομένων και εκατοντάδων Ρώσων προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση για αποχώρηση από τη ρωσική αγορά.

«Ωστόσο, έχουμε μια δέσμευση στην παγκόσμια κοινότητά μας και πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας, και η δέσμευσή μας στις αξίες μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε τις αψίδες μας (σ.σ το σήμα των ταχυφαγείων) να λάμπουν εκεί».

Η McDonald’s διευκρίνισε ότι θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα στη Ρωσία.