Απίστευτο: Η αστυνομία «έγραψε» οδηγό επειδή πήγαινε πολύ αργά

Το κυνήγι της «υπερβολικής ταχύτητας» είναι κάτι που το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, πολύ συχνά σε σημεία όπου το όριο ταχύτητας είναι παράλογα χαμηλό.

«Υπερβολική» όμως μπορεί να χαρακτηριστεί η ταχύτητα και όταν είναι πολύ χαμηλή. Και τότε ίσως είναι και πιο επικίνδυνη. Η καναδική Τροχαία τουλάχιστον τη θεωρεί απειλή για την ασφάλεια – ειδικά όταν συμβαίνει στον Ontario Highway 401, τον πιο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της Β. Αμερικής.

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, η Επαρχιακή Αστυνομία του Ontario (OPP) δέχτηκε τηλεφωνήματα από θυμωμένους οδηγούς σχετικά με ένα αυτοκίνητο που πήγαινε με ρυθμό σαλιγκαριού στον Highway 401, νοτιοδυτικά της καναδικής πρωτεύουσας Ottawa. Το σερνάμενο αυτοκίνητο είχε και τους προβολείς αναμμένους τυφλώνοντας όλη τη γύρω του κυκλοφορία.

Η αστυνομία προσπάθησε να το σταματήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. «Μετά από μερικές επικίνδυνες προσπάθειες, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν το όχημα τοποθετώντας ένα περιπολικό μπροστά του κι ένα πίσω του, και να το οδηγήσουν έτσι με ασφάλεια εκτός αυτοκινητοδρόμου», δήλωσε η ΟΡΡ σε δελτίο Τύπου, την Πέμπτη.

Η οδηγός του αυτοκινήτου, μια γυναίκα 47 ετών από την Ottawa, διαπιστώθηκε να κινείται με 40 km/h στην αριστερή λωρίδα. Είπε πως νόμιζε ότι το όριο ταχύτητας ήταν 50 km/h, αλλά βέβαια είναι 100 km/h.

H OPP έδωσε κλήση στην κυρία για μη τήρηση των σημάτων οδικής κυκλοφορίας, για μη επίδειξη αποδεικτικών ασφάλισης και, το κυριότερο, για οδήγηση με υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΟΧΑΙΟ, ΟΔΗΓΗΣΗ, ΚΛΗΣΗ, ΑΡΓΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!