Απεργούν οι στρίπερς στις ΗΠΑ

Στην αρχή της πανδημίας του Covid-19, όταν τα στριπτιτζάδικα σε όλο τον κόσμο έκλειναν και οι χορεύτριες βρέθηκαν απότομα χωρίς εργασία, ένα από τα πιο γνωστά στριπτιτζάδικα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το Lucky Devil Lounge ξεκίνησε μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού που ονομάζεται Boober Eats (παρωδία του Uber Eats) για να απασχολούνται οι πρώην στρίπερ υπάλληλοι του.

Το εγχείρημα του μαγαζιού απέκτησε ευρεία δημοσιότητα ωστόσο οι μαύρες χορεύτριες της πόλης παρατήρησαν πως το Στριπτιτζάδικο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφήμιζε μόνο λευκές χορεύτριες. Για τις ντόπιες χορεύτριες αυτή η εξέλιξη δεν αποτέλεσε έκπληξη καθως το Lucky Devil Lounge είναι γνωστό στο Πόρτλαντ για την προτίμηση του στις λευκές χορεύτριες. Ωστόσο εντάσεις υπήρξαν μόνο μετά την δολοφονία του George Floyd, όταν το μαγαζί αποφάσισε να δημοσιεύσει στο instagram μια φωτογραφία με σημαίες BlackLivesMatter. Οι μαύρες χορεύτριες αντέδρασαν λέγοντας πως “στο στριπτιτζάδικο υπάρχουν περισσότερες σημαίες BlackLivesMatter από μαύρες γυναίκες.

Εξοργισμένες από αυτό που είδαν ως κερδοσκοπικό ακτιβισμό από τη διοίκηση του μαγαζιού, τα μέλη της συλλογικότητας μαύρων χορευτριών Haymarket Pole Collective έλαβαν δράση κηρύσσοντας απεργία. Η συλλογικότητα απέκτησε φήμη για αυτό που είναι γνωστο ως «απεργία των στρίπερ», ένα κίνημα που γεννήθηκε στο Πόρτλαντ, το οποίο υποστηρίζει ότι τα στριπτιτζάδικα πρέπει μα υιοθετούν πολιτικές μη διάκρισης και να υποβάλλονται σε εκπαίδευση πολιτιστικής ευαισθησίας για τη δημιουργία ίσων όρων ανταγωνισμού για τις μαύρες χορεύτριες.

Από τότε που τα μέλη της Haymarket Pole Collective (η ομάδα παίρνει το όνομα της από την ιστορική διαδήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα του 1896 στην πλατεία Haymarket στο Σικάγο) άρχισαν να διαμαρτύρονται τον περασμένο μήνα, σχεδόν 30 στριπτιτζάδικα , συμπεριλαμβανομένου του Lucky Devil Lounge, συμφώνησαν να υιοθετήσουν πολιτικές απαγόρευσης των διακρίσεων και να βάλουν τις χορεύτριες και τη διοίκηση να παρακολουθήσουν σεμινάρια πολιτιστικής ευαισθησίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΗΠΑ, ΣΤΡΙΠΕΡΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!