Απαγορεύθηκαν τα Κίτρινα Γιλέκα στο κέντρο του Παρισιού

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στο κέντρο του Παρισιού το προσεχές Σάββατο, αποφάσισε η γαλλική Αστυνομία.

Η απαγόρευση καλύπτει την λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου, το προεδρικό μέγαρο του Ελιζέ και το κτήριο της Βουλής. Σε άλλες περιοχές οι πορείες επιτρέπονται κανονικά, όμως οι Αρχές προειδοποιούν ότι θα παρέμβουν άμεσα εάν διαπιστωθούν ταραχές.

Τυχόν παραβάτες θα τιμωρηθούν με αυστηρά πρόστιμα.

Απαγορεύεται επίσης αυστηρά, με βάση το καινούργιο νομικό πλαίσιο για τις κινητοποιήσεις, η χρήση αντικειμένων που κρύβουν εσκεμμένα το πρόσωπο ενός διαδηλωτή, πυροτεχνήματα και εύφλεκτα υλικά.

Απαγορεύσεις θα τεθούν σε ισχύ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως η Τουλούζη και η Νίκαια, όπου την Κυριακή ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπίνγκ.

Το προηγούμενο Σάββατο οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στα Ηλύσια Πεδία κατέληξαν σε σφοδρά επεισόδια. Διαδηλωτές πυρπόλησαν και λεηλάτησαν περισσότερε από 100 επιχειρήσεις.

Η ένταση, 18 εβδομάδες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων και ενώ η δυναμική τους χανόταν, οδήγησε στην καρατόμηση του διοικητή της Αστυνομίας του Παρισιού.

Πηγή: reporter.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ, ΠΑΡΙΣΙΟΥ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΑΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]