αντιεμβολιαστές-βρήκαν-τον-δικό-τους-986325
ΚΟΣΜΟΣ | 31.01.2022 | 08:49

Αντιεμβολιαστές βρήκαν τον δικό τους «παράδεισο» στην Παραγουάη

Οι αντιεμβολιαστές της Ευρώπης απέκτησαν το δικό τους παράδεισο. Το όνομα αυτού El Paraiso Verde ή αλλιώς ο Πράσινος Παράδεισος , ο οποίος βρίσκεται στην Παραγουάη και έχει έκταση 4.000 στρεμμάτων.

Προς το παρόν κατοικούν 150 άτομα, κυρίως Γερμανοί, Αυστριακοί και Ελβετοί. Μάλιστα, υπάρχουν σχέδια επέκτασης τους οικισμού αυτού καθώς ο πληθυσμός του θα αυξηθεί σύντομα στα 3.000 ατομα.

Ένας Γερμανός πολίτης που ζει κοντά και που συναλλάσσεται με την κοινότητα σημείωσε πως η αύξηση που καταγράφεται σχετίζεται με τις θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την πανδημία του κορονωϊού. Είπε ταυτόχρονα πως οι προσαρμοστικοί νόμοι της Παραγουάης για τη μετανάστευση έχουν αποδειχθεί ελκυστικοί για τους Γερμανούς που θέλουν να «ξεφύγουν από τη μήτρα» και το «βαθύ κράτος» που υπάρχει εκεί.

«Έρχονται και πολλοί ηλικιωμένοι εδώ. Καταλαβαίνουν ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν σε γηροκομεία και προτιμούν να είναι εδώ και να έχουν παρέα», τόνισε ο Γερμανός ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Και οι άλλοι, στα 40 τους, προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά τους εδώ για να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Στο κανάλι του στο YouTube, το Paraiso Verde μοιράζεται βίντεο που χαρακτηρίζουν την πανδημία, που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, ανύπαρκτη, προωθώντας ψευδείς, επικίνδυνες και τρομακτικές θεραπείες για τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα διαφημίζουν την Παραγουάη σαν τόπο περιορισμού των μέτρων.

Η Βουλγαρία αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για ανθρώπους με τέτοιες αντιλήψεις, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.