Άνοιγμα σχολείων: Χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές της Φλόριντα

Ο αριθμός των παιδιών της Φλόριντα που διαγνώστηκαν με κορονοϊό έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 9.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς τα σχολεία σε ολόκληρη την πολιτεία ανοίγουν.

Επί του παρόντος έχουν επιβεβαιωθεί 48.730 κρούσματα του νέου ιού σε παιδιά κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη παιδιατρική έκθεση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας των ΗΠΑ, την οποία δημοσίευσε χθες, Τρίτη, το Newsweek.

Σε μια προηγούμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, υπήρχαν 39.735 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μεταξύ της ίδιας ηλικιακής ομάδας, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση 8.995 μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων, αναφέρονται 17.311 επιβεβαιωμένα περιστατικά μεταξύ των παιδιών από 14 έως 17 ετών, τα οποία αποτελούν το 36% όλων των περιπτώσεων σε παιδιά.

Τα κρούσματα σε παιδιά μεταξύ 5 και 10 ετών είναι 12.946, ή το 27% του προαναφερθέντος συνόλου, κατά την ίδια αναφορά.

Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν αύξηση και του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται με COVID-19. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στις 9 Αυγούστου υπήρχαν 436 νοσηλείες ανηλίκων, ενώ, στην πιο πρόσφατη έκθεση, οι νοσηλείες αφορούν πλέον 602 παιδιά.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότερα από 700 κρούσματα σχετίζονται με τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια, τα οποία άνοιξαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται, τέλος, πως σε όλη τη Φλόριντα, καταγράφονταν, έως το περασμένο 24ωρο, 605.502 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού και τουλάχιστον 10.580 θάνατοι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!