αγγλία-έκπτωση-στον-καφέ-σε-όποιον-φέρ-48584
ΚΟΣΜΟΣ | 11.04.2017 | 11:45

Αγγλία: Έκπτωση στον καφέ σε όποιον φέρει το φλιτζάνι του

Εκπτώσεις στους πελάτες που θα φέρουν μαζί τους το φλιτζάνι τους προσφέρουν δύο μεγάλες αλυσίδες καφετεριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την «Εβδομάδα του Καφέ», αλλά και σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα απορρίμματα από τα πλαστικά και τα χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης.

Η αλυσίδα μικρών γευμάτων «Pret A Manger» δεσμεύτηκε να προσφέρει έκπτωση 0,25 λιρών στους πελάτες της που θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποτήρι για να απολαύσουν τον καφέ τους σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας στο Λονδίνο, ενώ τα γαλλικά αρτοποιεία «Paul» θα προσφέρουν έκπτωση 0,10 λιρών, σε όλα τους καταστήματα στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χάρτινα ποτήρια πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη Βρετανία, με τα περισσότερα από αυτά να μην ανακυκλώνονται.

Η «Εβδομάδα του Καφέ», η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μία πρωτοβουλία για συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την παροχή καθαρού νερού σε κοινότητες όπου καλλιεργείται καφές σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.