Αναστέλλει για λίγες εβδομάδες την κυκλοφορία της η Charlie Hebdo

Την αναστολή της κυκλοφορίας της για λίγες εβδομάδες ανακοίνωσαν οι συντάκτες της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, μετά την επίθεση στα γραφεία της, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη.

Το μεγάλο στρες και η κόπωση της συντακτικής ομάδας είναι ο λόγος που θα σταματήσει για λίγες εβδομάδες την κυκλοφορία του, δήλωσε η εκπρόσωπος των συντακτών.

Απέρριψε μάλιστα τις φήμες ότι η προσωρινή διακοπή σχετίζεται με νέες απειλές κατά των σκιτσογράφων του περιοδικού.

«Οι συντάκτες χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν», τόνισε, ενώ για προσωρινή απόφαση μίλησε και εκπρόσωπος των εκδοτών.

Στην ιστοσελίδα του Charlie Hebdo έχει αναρτηθεί μήνυμα στο οποίο αναφέρεται ότι «η συντακτική ομάδα, βαθιά συγκινημένη από την αλληλεγγύη που μας δείξατε, δεν σας ξεχνά και σας δίνει ραντεβού τις επόμενες εβδομάδες στα περίπτερα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου το περιοδικό είχε δεχθεί επίθεση από ακραίους ισλαμιστές ενόπλους, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα.

Μετά την επίθεση, είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τον προφήτη Μωάμεθ να δακρύζει, προκαλώντας αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο για τη «βλάσφημη απεικόνιση».

Το τεύχος εκείνο, το οποίο έχει μείνει στα περίπτερα και πέραν της προκαθορισμένης διάρκειας, καθώς τυπώθηκε κατ’ εξαίρεση σε εκατομμύρια αντίτυπα, είχε γίνει ανάρπαστο από τις πρώτες κιόλας ώρες της κυκλοφορίας του.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, CHARLIE HEBDO, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση