αναστασιάδης-για-ερντογάν-ειρωνικό-ν-810665
ΚΟΣΜΟΣ | 23.09.2022 | 20:04

Αναστασιάδης για Ερντογάν: Ειρωνικό να μιλάει για «αλήθειες»

Κατά του Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε στην ομιλία του στον ΟΗΕ την Παρασκευή (23/9) ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης καταρρίπτοντας τις «αλήθειες» του Τούρκου ομολόγο του παραθέτοντας πραγματικά γεγονότα. «Απειλεί τα ελληνικά νησιά και κατέχει το 37% της Κύπρου» τόνισε.

Εστιάζοντας στις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας που πλέον είναι καθημερινές και κάνοντας ειδική αναφορά στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, κόντρα σε κάθε διεθνή νόμο και κανόνα, καθώς και τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου, ο Πρόεδρος της Κύπρου διερωτήθηκε: «Για ποιες αλήθειες μιλάει ο κ. Ερντογάν; Για την αλήθεια ότι το ένα τρίτο των Κυπρίων αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να ζουν αλλού; Για την αλήθεια ότι ο κ. Ερντογάν δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που του προτείνει ο ΟΗΕ για ένα κράτος;».

Ο Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε επίσης στους προέδρους των κρατών να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις ενέργειες της Τουρκίας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

«Η ελληνοκυπριακή κοινότητα έχει καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, με στόχο την επίτευξη λύσης βασισμένης στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» είπε σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Θα ήθελα να δω την πατρίδα μου, ενωμένη, τις δύο πλευρές να ζουν και να εξελίσσονται μαζί. Για ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον για την ανθρωπότητα» τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα στη διάρκεια της ζωής του να καταφέρει να δει επανενωμένη την Κύπρο, κάτι που δεν κατάφερε στη 10ετή του θητεία, όπως είπε.