άμπερ-χερντ-κατέθεσε-έφεση-στην-απόφα-1025857
ΚΟΣΜΟΣ | 22.07.2022 | 07:40

Άμπερ Χερντ: Κατέθεσε έφεση στην απόφαση υπέρ του Ντεπ

Έφεση κατά της ετυμηγορίας στην πρόσφατη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του πρώην συζύγου της, Τζόνι Ντεπ, κατέθεσε η νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ.

Η έφεση της Άμπερ Χερντ έγινε μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης, κατά την οποία το δικαστήριο αποφάσισε πως η ηθοποιός πράγματι δυσφήμησε τον Τζόνι Ντεπ, όταν η Washington Post δημοσίευσε άρθρο της το 2018, σχετικά με την κακή εμπειρία της από ενδοοικογενειακή κακοποίηση από τα χέρια του πρώην συζύγου της.

Για αυτό και η ηθοποιός, γνωστή από τον ρόλο της στην ταινία «Aquaman» και σε άλλες, κλήθηκε να πληρώσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια στον – επίσης – ηθοποιό και πρώην σύζυγό της, τα οποία κατανεμήθηκαν σε 10 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στον ίδιο και άλλα πέντε σε διαφορετικές ποινές που της επιβλήθηκαν.

Στην 36χρονη Χερντ επιδικάστηκε η αποζημίωση των 2 εκατ. δολαρίων από τον Τζόνι Ντεπ, παρά το γεγονός ότι του είχε ασκήσει αγωγή από μέρους της για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Εκπρόσωπος της Άμπερ Χερντ επιβεβαίωσε ότι η νομική της ομάδα κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για έφεση. Μιλώντας στη βρετανική Metro, είπε: «πιστεύουμε ότι το δικαστήριο έκανε λάθος και εμπόδισε μια δίκαιη δίκη και ετυμηγορία, σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία. Ως εκ τούτου, ασκούμε έφεση κατά της ετυμηγορίας. Αν και γνωρίζουμε ότι η σημερινή κατάθεση της έφεσης θα πυροδοτήσει αντιδράσεις, πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα για να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη».

Η απάντηση της νομικής ομάδας του Τζόνι Ντεπ είναι η εξής: «οι ένορκοι άκουσαν τα εκτενή στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης των έξι εβδομάδων και κατέληξαν σε μια σαφή και ομόφωνη ετυμηγορία ότι η ίδια η κατηγορούμενη δυσφήμησε τον κ. Ντεπ σε πολλές περιπτώσεις. Παραμένουμε βέβαιοι για την υπόθεσή μας και ότι αυτή η ετυμηγορία θα συνεχίσει να ισχύει».