άλεκ-μπάλντουιν-ποια-ήταν-η-42χρονη-διε-953334
ΚΟΣΜΟΣ | 22.10.2021 | 11:15

Άλεκ Μπάλντουιν: Ποια ήταν η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας που σκότωσε κατά λάθος

Πρωτοφανές περιστατικό στο Χόλιγουντ. Ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε με όπλο μια γυναίκα στα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Στην εντατική ο σκηνοθέτης. Τι συνέβη.

Τον γύρο του κόσμου κάνει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η είδηση ότι ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της ταινίας «Rust» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν «πυροβόλησε και σκότωσε, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού».

«Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα της ταινίας Rust, η οποία γυρίζεται για το Netflix» ανέφεραν οι αρχές του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε.

H Χαλίνα Χάτσινς ήταν 42 ετών και εργαζόταν στα γυρίσματα της ταινίας ως διευθύντρια φωτογραφίας. Ο άνδρας που νοσηλεύεται είναι ο Τζόελ Σόουζα, 48 ετών, σκηνοθέτης της ταινίας. Καταγόταν από την Ουκρανία, σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες. Η καριέρα της ήταν στην καλύτερη της φάση, αφού το 2019 χαρακτηρίστηκε ως «ανερχόμενο αστέρι» από το περιοδικό Cinematographer.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο Μπάλντουιν έχει ήδη μιλήσει με τους ντετέκτιβ που έχουν αναλάβει την υπόθεση. «Μπήκε οικειοθελώς και έφυγε από το κτίριο αφού τελείωσε τις καταθέσεις του», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.