αλάσκα-πολική-αρκούδα-σκότωσε-γυναίκ-1124116
ΚΟΣΜΟΣ | 19.01.2023 | 09:02

Αλάσκα: Πολική αρκούδα σκότωσε γυναίκα και αγοράκι

Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν την Τρίτη όταν δέχτηκαν επίθεση από μια πολική αρκούδα, σε μια απομονωμένη κοινότητα στα δυτικά παράλια της Αλάσκας.

Η αρκούδα μπήκε στο Ουέιλς, ένα παραθαλάσσιο χωριό αυτοχθόνων στον Βερίγγειο Πορθμό, και «καταδίωξε πολλούς κατοίκους», όπως ανέφερε η αστυνομία. «Επιτέθηκε και σκότωσε μια γυναίκα και ένα αγόρι» και στη συνέχεια την σκότωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Η Anchorage daily news, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αλάσκας, ανέφερε ότι η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πολικής αρκούδας στην Πολιτεία έγινε το 1990. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Polar bear international μεταξύ 1870-2014 έχουν καταγραφεί συνολικά 73 επιθέσεις και σε αυτές έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι. Η συχνότητα των επιθέσεων ωστόσο αυξάνεται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Αλάσκα οι πολικές αρκούδες ζουν αποκλειστικά στον απώτατο βορρά και τα δυτικά παράλια της Πολιτείας. Η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της οποίας λιώνουν οι παγονησίδες, το φυσικό περιβάλλον των πολικών αρκούδων, απειλεί το είδος αυτό με εξαφάνιση.