aκτοπλοϊκή-γραμμή-λεμεσός-πειραιάς-τε-1046367
ΚΟΣΜΟΣ | 12.09.2022 | 17:42

Aκτοπλοϊκή Γραμμή Λεμεσός-Πειραιάς: Τελευταία δρομολόγια της σεζόν 14 και 16/9

Πέρα από κάθε προσδοκία “κύλησε” η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, η οποία εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουνίου 2022.

Το τελευταίο δρομολόγιο του επιβατικού πλοίου “Daleela” από Λεμεσό προς Πειραιά για τη φετινή, θερινή σεζόν είναι προγραμματισμένο για τις 14 Σεπτεμβρίου και επιστροφή στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΟP KINISIS Ντίνος Κάκκουρας παρουσίασε στην εκπομπή “Alpha Ενημέρωση” τον αρχικό απολογισμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να παρέχει αυτή την υπηρεσία προς τους πολίτες.

8,000 επιβάτες

2,000 οχήματα

200 κατοικίδια

“Ταξίδεψε αρκετός κόσμος που για λόγους οικονομίας ή γιατί δεν θέλει να μπει σε αεροπλάνο ή για άλλους λόγους εξυπηρετήθηκε με το πλοίο, που εάν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει προς την Ελλάδα.”

Ο κ. Κάκκουρας είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παράτασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ βέβαιη είναι η επανέναρξη από την επόμενη θερινή σεζόν.

“Ο στόχος είναι να επιδοτηθεί για κάποια χρόνια και να συνεχίσει το δρομολόγιο, χωρίς τη στήριξη του κράτους. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου θα πρέπει να μας απαντήσει εάν θα είναι το ίδιο του χρόνου, γιατί η σύμβαση είναι για τρία χρόνια.”

Ο κ. Κάκκουρας ανέφερε ότι ως η εταιρεία που διαχειρίστηκε τα εισιτήρια, έχει λάβει τόσο παρατηρήσεις για βελτιώσεις όσο και ευχαριστίες.

“Για πρώτη φορά, για πλοίο γραμμής γιατί δεν είναι κρουαζιερόπλοιο, τα πράγματα είναι πολύ καλά. Οι καθυστερήσεις υπήρξαν, αλλά είναι αναπόφευκτες γιατί κάποιες φορές δεν εξαρτάται από το πλοίο, αλλά από την εξυπηρέτηση των λιμανιών”