Άκαρπες ως τώρα οι προσπάθειες ανάκτησης της σορού του ιεραπόστολου

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι προσπάθειες των ινδικών Αρχών να ανακτήσουν τη σορό του νεαρού ιεραπόστολου Τζον Άλεν Τσάου, ο οποίος σκοτώθηκε από τα μέλη της άγριας φυλής των Σεντινελέζων, σε ένα από τα νησάκια Άνταμαν, όταν προσπάθησε να τους προσηλυτίσει.

Ο νεαρός είχε επισκεφθεί τη νήσο του Βόρειου Σέντινελ παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προστατεύει την συγκεκριμένη ευάλωτη φυλή. Οι Σεντινελέζοι επιτέθηκαν στον Αμερικανό ιεραπόστολο με βέλη, και στη συνέχεια έθαψαν το άψυχο κορμί του σε σημείο κοντά στην παραλία, όπως κατέθεσαν στις Αρχές ψαράδες που βοήθησαν τον Τσάου να φτάσει στο νησί.

Το περασμένο Σάββατο, μια ομάδα Ινδών αστυνομικών έφτασαν με σκάφη σε απόσταση 400 μέτρων από νησί, προκειμένου να προσδιορίσουν εάν ήταν εφικτό να αποβιβαστούν στο σημείο όπου πιστεύεται ότι ετάφη η σορός, για να την ανακτήσουν και να την επιστρέψουν στους γονείς του άτυχου νεαρού.

Αμέσως, μια ομάδα 6-7 Σεντινελέζων παρατάχτηκε σε θέση μάχης στην παραλία, κρατώντας τα τόξα και τα βέλη που είχαν χρησιμοποιήσει για να σκοτώσουν τον νεαρό. Μετά από κάμποση ώρα έγινε εμφανές ότι οι ιθαγενείς είχαν άγριες διαθέσεις, και δεν επρόκειτο να υποχωρήσουν.

Έτσι το σκάφος των αστυνομικών απομακρύνθηκε για να αποφευχθεί νέα σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία της Ινδίας χειρίζεται την επιχείρηση ανάκτησης της σορού με ιδιαίτερη προσοχή, αφού πρέπει να διαφυλαχτεί το «απαραβίαστο» της ζωής της προστατευόμενης φυλής, που ζει ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, αλλά και να αποφευχθούν άλλα τραγικά περιστατικά όπως ο θάνατος του ιεραπόστολου.

Όπως μεταδίδει το news.com.au, οι επίσημες Αρχές έχουν έρθει σε επαφή με ανθρωπολόγους που στο παρελθόν είχαν καταφέρει να έχουν κάποιου είδους επαφή με τους Σεντινελέζους, προκειμένου να μάθουν πώς θα μπορέσουν να ανακτήσουν τη σορό χωρίς να εξαγριώσουν τους ιθαγενείς ή να ριψοκινδυνέψουν να τους «κολλήσουν» κάποια θανατηφόρα – για αυτούς – ασθένεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεκάδες «απλές» ασθένειες (μεταξύ των οποίων και το απλό κρύωμα) θα μπορούσαν να ξεκληρίσουν αυτήν την πλέον ολιγομελή φυλή, αφού οι Σεντινελέζοι δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ και είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στους ιούς.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΟΡΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΑΚΑΡΠΕΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!