ακάρ-κατά-ελλάδας-είμαστε-αποφασισμέ-1118215
ΚΟΣΜΟΣ | 02.02.2023 | 21:29

Ακάρ κατά Ελλάδας: Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί

Για προκλητικές ενέργειες και ρητορική της Ελλάδας έκανε λόγο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στη χειμερινή άσκηση του τουρκικού στρατού στο Καρς της Τουρκίας.

Ο Ακάρ εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της χώρας μας λέγοντας μάλιστα ότι η Τουρκία είναι αυτή που κάνει «προσπάθειες για διάλογο».

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι έγινε από την Ελλάδα όσο πιο ψύχραιμα γίνεται», δήλωσε.

Για άλλη μία φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε στην στρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει προκλητικές τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε εκείνα τα νησιά, με παράδειγμα την περιοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Είναι μάταιες οι προσπάθειες εξοπλισμού των ελληνικών νησιών. Και το NATO παραμένει αμέτοχο. Είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας. Και περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό».

Σύμφωνα με τον Ακάρ η Τουρκία «καλεί την Ελλάδα σε ειρηνική επίλυση διαφορών», ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι έτοιμη για να δράσει εναντίον όλων όσοι «παραβιάζουν τα δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Η Τουρκία δεν είναι απειλή για οποιονδήποτε. Είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ποτέ δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν έχουμε επιτρέψει και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάζουν τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το φροντίσουμε».