Αίγυπτος: Βουλευτές ζητούν την ακύρωση ελεύθερων συναλλαγών με την Τουρκία

Αιγύπτιοι βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Βιομηχανίας, ζήτησαν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την Τουρκία, που συνήψε η Αίγυπτος το 2005, για να προστατεύσει την τοπική αγορά από επιβλαβείς τουρκικές πρακτικές ντάμπινγκ, γράφει η «Αλ Αχράμ».

Ο επικεφαλής της εν λόγω κοινοβουλευτικής αιγυπτιακής Επιτροπής κ. Φάραγκ Άμερ δήλωσε ότι «η συμφωνία έχει πλήξει πολύ την αιγυπτιακή βιομηχανία και προϊόντα», καθώς «οι Τούρκοι τη χρησιμοποίησαν για να πλημμυρίσουν την τοπική αγορά με πολλά φτηνά και υποβαθμισμένα προϊόντα».

Επιπλέον, ζήτησε από το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Αιγύπτου την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία, διότι έπληξε πολλές αιγυπτιακές βιομηχανίες τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις εστιάζονται περισσότερο στους τομείς του χάλυβα, του ξύλου, του χαρτιού και των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Το ντάμπινγκ είναι μία μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς τα προϊόντα πωλούνται σε (χαμηλότερη) τιμή που δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς το κόστος παραγωγής τους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!