αιφνιδιαστική-συνάντηση-τζόνσον-με-ζ-1008898
ΚΟΣΜΟΣ | 09.04.2022 | 18:40

Αιφνιδιαστική συνάντηση Τζόνσον με Ζελένσκι στο Κίεβο

Στο Κίεβο βρέθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε φωτογραφία που κοινοποιήθηκε από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Twitter εμφανίζονται Τζόνσον και Ζελένσκι σε ένα τραπέζι στην πρωτεύουσα της χώρας, με τις αντίστοιχες σημαίες των χωρών τους.

Στη λεζάντα της εικόνας, η πρεσβεία έγραφε απλώς: «Έκπληξη» με ένα emoji που κλείνει το μάτι.

«Η επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο ξεκίνησε μόλις τώρα με μια τετ-α-τετ συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι», ανέφερε στο Facebook ο βοηθός του προέδρου Andriy Sybiha, δημοσιεύοντας την ίδια φωτογραφία.

Σύμφωνα με την dailymail, τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον ζήτησε από αξιωματούχους να εξετάσουν την αξία ενός ταξιδιού στην ουκρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, στον Τζόνσον είπαν: «Αν παραβλέψετε τις ανησυχίες για την ασφάλεια, οι οποίες είναι σημαντικές, το ερώτημα είναι εάν υπάρχει κάτι επιπλέον που θα μπορούσατε να επιτύχετε εάν επισκεφθείτε το Κίεβο προσωπικά ή αν θα ήταν απλώς μια ένδειξη αλληλεγγύης και αν αυτό είναι αρκετό».

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα έχει αποσύρει τις δυνάμεις της από το Κίεβο και τη γύρω περιοχή σε μια προσπάθεια να επικεντρώσει εκ νέου τη στρατιωτική της εκστρατεία στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.