Αγρότες με μισθό 2.000 ψάχνει η Ελβετία

Ένα ενδιαφέρον όσο και καινοτόμο πολιτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών θα δίνει την ευκαιρία σε μετανάστες να εργάζονται σε αγροκτήματα της Ελβετίας, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία της εκμάθησης της  γλώσσας, με απώτερο στόχο την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό κι εργασιακό περιβάλλον της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ελβετών Αγροτών και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των προσφύγων σε δέκα αγροκτήματα σε όλη την Ελβετία που έχουν επιλεγεί και ήδη αρκετοί είναι οι πρόσφυγες που έχουν συμφωνήσει να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο μισθός του νεοπροσληφθέντα αγρότη θα κυμαίνεται στα 2.000 ευρώ για τον πρώτο μήνα, με προοπτικές όμως να φτάνει ως και τις 3.000 ευρώ για το επόμενο διάστημα.

Ωφελημένοι από το προαναφερθέν πρόγραμμα, εκτός από τους πρόσφυγες και το ελβετικό κράτος, θα βγουν κι οι Ελβετοί παραγωγοί, καθώς δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για εποχικούς εργάτες ή για εργάτες εκτός συνόρων της χώρας, καθώς όπως σημειώνει η  Ένωση Αγροτών ο γεωργικός τομέας της χώρας της κεντρικής Ευρώπης απασχολεί περίπου 25.000 με 35.000 ξένους εποχικούς εργάτες γης, προερχόμενους κυρίως από την Πολωνία και την Πορτογαλία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!