άγριο-κράξιμο-ράμα-στη-βουλγαρία-έχου-947206
ΚΟΣΜΟΣ | 23.06.2022 | 13:30

Άγριο κράξιμο Ράμα στη Βουλγαρία: Έχουμε συνηθίσει αυτή την παρωδία

Ποιος είδε τον Έντι Ράμα και δεν τον… φοβήθηκε! Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επιτέθηκε στη Βουλγαρία που βάζει εμπόδια στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. και κατά συνέπεια και στην Αλβανία!

Το tweet που ανέβασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ποζάροντας χαμογελαστός μαζί με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβασέφσκι, ήταν στο ίδιο μήκος με τις δηλώσεις του όταν έφτασε στη Σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες: οργισμένο κατά της Βουλγαρίας! Ο Έντι Ράμα μίλησε για παρωδία.

«Περιμένεις ακόμα τον Γκοντό; Όχι, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή την παρωδία και δεσμευόμαστε περισσότερο από ποτέ να προωθήσουμε τον εκσυγχρονισμό των χωρών μας και της περιοχής μας με αταλάντευτο ευρωπαϊκό πνεύμα» έγραψε ο Έντι Ράμα.

Στη δήλωσή του, όταν έφτασε στη Σύνοδο ήταν ακόμη πιο σκληρός κατά της Βουλγαρίας! «Η Βουλγαρία, μια χώρα του ΝΑΤΟ, κρατά σε ομηρία δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ντροπή», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Δεν αναμένω καλά νέα σήμερα», παραδέχτηκε, υπενθυμίζοντας ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας εδώ και 17 χρόνια και η Αλβανία οχτώ. «Καλωσήλθες Ουκρανία! Είναι καλό το καθεστώς υποψήφιας χώρας, αλλά ελπίζω ο Ουκρανικός λαός να μην έχει αυταπάτες», ήταν η… γεμάτη πικρία και ειρωνεία δήλωσή του.

Ο Ράμα ανέφερε επίσης ότι, παρά τα εμπόδια που βάζει η Βουλγαρία στη διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας και κατά συνέπεια και στην Αλβανία, οι δύο χώρες δεν αλλάζουν την πορεία τους. «Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και χτίζουμε την Ευρώπη στο σπίτι μας».

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία αναμένουν το πράσινο φως από την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Τη διαδικασία συνεχίζει να μπλοκάρει η Βουλγαρία, η οποία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική κρίση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έχασε η κυβέρνηση στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.