αγοράκι-στη-βραζιλία-γεννήθηκε-με-δύο-1012223
ΚΟΣΜΟΣ | 19.04.2022 | 18:36

Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη: Οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το πιο μεγάλο

Ένα αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, τη διφαλλία, έχοντας δηλαδή όχι ένα, αλλά δύο πέη στο μικρό σώμα του.

Το αγοράκι από τη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη, με τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο (Federal University of Sao Paulo Hospital), να αποφασίζουν να του ακρωτηριάσουν το μεγαλύτερο, αφήνοντάς το με το μικρότερο.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ιατρικής περίπτωσής του, τα δύο πέη του μικρού αγοριού ήταν ενωμένα στη βάση τους, με τη σπάνια γενετική πάθησή του να καλείται “Διφαλλία” και να πρόκειται για μια γονιδιακή ανωμαλία, που επηρεάζει μόλις ένα αγόρι σε 5 εκατ. γεννήσεις.

Σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail, οι γιατροί του μικρού αγοριού αρχικά σκέπτονταν να ακρωτηριάσουν το μικρότερο από τα δύο μόρια, από το δίχρονο αγοράκι.

Όμως, οι ιατρικές εξετάσεις που προηγήθηκαν έδειξαν ότι το αριστερό, μεγαλύτερο πέος δεν λειτουργούσε σωστά, μιας και η ουρήθρα του ήταν πολύ στενή για να μπορούν να περάσουν τα ούρα του μικρού αγοριού.

Πάντως, η επέμβαση ήταν τόσο επιτυχημένη, που στο αγόρι δεν έμεινε ούτε καν ουλή από τον ακρωτηριασμό του ενός από τα δύο πέη του.

Η περίπτωσή του περιγράφηκε με λεπτομέρειες στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Pediatric Urology, ωστόσο δεν αναφέρθηκε ο λόγος για τον οποίο η χειρουργική επέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε, παρά αφού ο μικρούλης από τη Βραζιλία έκλεισε τα δύο του έτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ακριβείς αιτίες της διφαλλίας δεν έχουν διευκρινιστεί, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των γενετικών οργάνων στη μήτρα.

Οι ασθενείς με διφαλλία μπορεί να έχουν πλήρη διφαλλία, όταν και τα δύο πέη είναι πλήρως σχηματισμένα-όπως στην περίπτωση του αγοριού από τη Βραζιλία, ή να πάσχουν από μερική διφαλλία-όταν το ένα πέος είναι σημαντικά μικρότερο ή παραμορφωμένο.

Να τονίσουμε πως η επικεφαλής χειρουργός που φρόντισε το αγοράκι, η Δρ Μαρτσέλα Λεάλ ντα Κρουζ, ανέφερε ότι η διφαλλία έχει καταγραφεί επισήμως μόλις 100 φορές στα ιατρικά χρονικά, με την πρώτη περίπτωση να σημειώνεται πίσω στα 1609.oeh