Αγ. Νάπα: Ψάχνουν τον «ηλίθιο των Χριστουγέννων» 

Τον «ηλίθιο των Χριστουγέννων», αυτόν που περιέλουσε το πλακόστρωτο του βορειανατολικού μόλου του λιμανιού της Αγίας Νάπας με δεκάδες λίτρα χρησιμοποιημένου μηχανέλαιου, ψάχνουν η Αγία Νάπα και η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως ο «χαρακτηρισμός ηλίθιος των Χριστουγέννων γι΄αυτό το άγνωστο πρόσωπο δεν είναι δικός του, αλλά των δημοτών Αγίας Νάπας, που παραπέμπει στο πως αισθάνονται γ’ αυτή την αδιανόητη ενέργεια».

«Ο ηλίθιος των Χριστουγέννων», πρόσθεσε, «έδρασε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και όταν ξυπνήσαμε το πρωί της γιορτινής μέρας, κάτοικοι, τουρίστες, εκατοντάδες Λευκωσιάτες, που μας τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους το τριήμερο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτή την πράξη και απαίσιο θέαμα».

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας δήλωσε επίσης ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, η οποία, μέσω διερεύνησης κλειστών κυκλωμάτων καμερών ασφαλείας κέντρων αναψυχής, προσπαθεί να εντοπίσει κάτι που να υποβοηθήσει τις έρευνες. «Ελπίζουμε πως θα εντοπιστεί και τότε θα πληρώσει ακριβά τη ζημιά που προκάλεσε όχι μόνο στο πλακόστρωτο, αλλά κυρίως στην εικόνα και την καλή φήμη της Αγίας Νάπας», δήλωσε ο κ. Καρούσος.

Σήμερα Πέμπτη, συνεργεία του Δήμου, ακολουθώντας τεχνικές συμβουλές από ειδικούς και με τη χρήση ειδικών ισχυρών καθαρτικών θα προσπαθήσουν να ξεπλύνουν τον λεκέ πέραν των 30 μέτρων που προκάλεσε ο άγνωστος «ηλίθιος των Χριστουγέννων», με την αλόγιστη πράξη του.

Την προσπάθεια αναμένεται να συνδράμουν εθελοντικά και κάποιοι δημότες, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδικάσουν το συμβάν. Ήταν χαρακτηριστική επί τούτου η δήλωση του δημάρχου Αγίας Νάπας, ότι «πρόκειται για τον χειρότερο βανδαλισμό που έγινε όχι μόνο στο λιμανάκι του δήμου, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο χώρο της κωμόπολης».

Το κόστος της προσπάθειας καθαρισμού αναμένεται να ανέλθει σε εκατοντάδες ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται ο ανθρώπινος κόπος.

πηγή: philenews.com

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΜΗΧΑΝΕΛΑΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!