Αυξήθηκε η ανεργία στην Ιταλία

Η ανεργία στην Ιταλία αυξήθηκε στο 11,9% τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου Istat. H αύξηση είναι της τάξης του 0,2% σε μηνιαία βάση και του 0,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2015.

Η ανεργία των νέων μέχρι 24 ετών τον περασμένο Νοέμβριο άγγιξε το 39,4%, με αύξηση 1,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι αυξάνεται και o συνολικός αριθμός των πολιτών που αναζητούν εργασία (453.000 περισσότεροι από πέρυσι) κάτι που συμβάλλει και στην άνοδο της ανεργίας.

Ελαφρά αύξηση παρουσιάζει, τέλος, το ποσοστό απασχολούμενων γυναικών και ανδρών άνω των 50 ετών, κάτι που δημιουργεί ελπίδες και για μια ουσιαστικότερη ανάκαμψη της οικονομίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΑΥΞΗΘΗΚΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!