Αυτός είναι ο πρώτος στόχος Ρωσίας και Κίνας σε περίπτωση πολέμου

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, ωστόσο, σύμφωνα με το Newsweek, αν συμβεί το τερατώδες σενάριο και οι ΗΠΑ μπουν σε πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία ή την Κίνα, ο πρώτος και βασικός στόχος των αντιπάλων της Αμερικής είναι εντελώς απροσδόκητος, καθώς μοιάζει σχεδόν ασήμαντος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, οι εξαιρετικές αεράμυνες της Ρωσίας και την Κίνας θα θέσουν στο στόχαστρό τους ένα από τα 17 Northrop Grumman E-8 Joint Surveillance Target Attack Radar System (Joint STARS), τα αεροσκάφη των ΗΠΑ που αποτελούν τα ιπτάμενα κέντρα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το περιοδικό, ακόμα και με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα αναβαθμίσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών, τα οποία αποτελούν την καρδιά και το μυαλό των ΗΠΑ σε περίπτωση σύρραξης, εκτιμάται ότι η τεχνολογία που διαθέτουν σήμερα Κίνα και Ρωσία επαρκεί για να τα καταρρίψει με άνεση, αφήνωντας τις υπόλοιπες δυνάμεις τυφλές και χωρίς διοίκηση.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το διαβόητο αντιαεροπορικό σύστημα της Ρωσίας, το S-400, το οποίο πρόσφατα απέκτησε και η Κίνα, το οποίο θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο σύστημα στον πλανήτη. Για την ώρα, πάντως, όλα αυτά αποτελούν απλές ανησυχίες ανθρώπων που δουλειά τους είναι να… ανησυχούν για το χειρότερο.

Πηγή: Newsweek

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΣΤΟΧΟΣ