Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη

Με μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα συνδέεται η κατανάλωση των φιστικιών σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of The American College of Nutrition.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες οι οποίοι ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική δίαιτα όπου το 20% της ημερήσιας θερμιδικής τους πρόσληψης προερχόταν από φυστίκια μετρήθηκαν μετά από τρεις μήνες και οι εξετάσεις τους έδειξαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Η θετική αυτή επίδραση αποδίδεται στη L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που κάνει πιο εύκαμπτες τις φλέβες και τις αρτηρίες.

Επιπλέον, το συστατικό αυτό συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης θρόμβων που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Τέλος, η βιταμίνη Ε που περιέχεται σε αφθονία στα φυστίκια βοηθά τις αρτηρίες να μην φράσσουν από αθηρωματική πλάκα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΜΕΙΩΣΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!