Αυτό είναι έργο: Φτιάχνουν τούνελ κάτω από τον ποταμό Τάμεση για να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση (μακέτες)

Τα λεπτομερή σχέδια για μια υποβρύχια διάβαση του Τάμεση στο Ανατολικό Λονδίνο παρουσιάστηκαν σήμερα, ως μέρος της δημόσιας διαβούλευσης.

Ζητήθηκε μέσω αυτής η γνώμη των κατοίκων σχετικά με την προτεινόμενη σήραγγα  στο Σίλβερταουν, η οποία θα συνδέει την περιοχή του Γκρίνουιτς με την περιοχή των Βασιλικών αποβάθρων.

Η εταιρία Transport for London, δήλωσε ότι ελπίζει η σήραγγα κάτω από τον Τάμεση, που θα κοστίσει περίπου 750 εκατομμύρια στερλίνες, θα μειώσει τη συμφόρηση.

Μια τοπική οικολογική οργάνωση με την επονομασία «Όχι στην Σίλβερταουν» δήλωσε ότι λόγο της σήραγγας θα αυξηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση

_78207120_78204998

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι πρόκειται για «ζωτικής σημασίας νέο σύνδεσμο».

«Οι δυνατότητες ανάπτυξης»

«Η σήραγγα στο Σίλβερταουν θα παρέχει μια ζωτικής σημασίας νέα σύνδεση κάτω από τον Τάμεση για δύο μεγάλες και αναπτυσσόμενες περιοχές της πόλης μας θα δημιοργήσει τις ευκαιρίες για νέες κατοικίες και θέσεις εργασίας – στο Γκρίνουιτς και τις Βασιλικές αποβάθρες,» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου, προσθέτοντας, «Αν δεν γίνουν οι νέες διαβάσεις ποταμών που προβλέπονται, η τεράστια προοπτική ανάπτυξης του ανατολικού Λονδίνου δεν θα πραγματοποιηθεί.»

Η διαβούλευση περιλαμβάνει προτάσεις για χρέωση των χρηστών των ήδη υπαρχόντων σηράγγων σε Σίλβερταουν και Μπλάκγουολ ώστε να βοηθηθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας διόδου, ωστόσο οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να εισαχθούν μετά το άνοιγμα του τούνελ.

Η νέα αυτή σήραγγα στο Σίλβερταουν ορίστηκε ως εθνικής σημασίας έργο υποδομής από την κυβέρνηση και το σχέδιο της κατασκευάστριας εταιρία θα υποβληθεί για έγκριση το 2015.

Εάν εγκριθεί, η κατασκευή θα μπορούσε να αρχίσει το 2017 και να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια ωσότου ολοκληρωθεί.

Η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη σήραγγα στο Σίλβερταουν θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Δήμαρχο του Λονδίνου το 2015.

_78207122_78204996

 

_78207121_78204990

ΚΟΣΜΟΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΣΗΡΑΓΓΑ, ΤΑΜΕΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση