Αυτή είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

Αυτές είναι οι 10 πόλεις του πλανήτη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως τις ψήφισε η Deutsche Bank.

Η κατάταξη βασίζεται σε οκτώ παραμέτρους. Οι παράμετροι αυτοί είναι: Η αγοραστική δύναμη των πολιτών, η ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη, το κόστος διαβίωσης, η σχέση τιμής ακινήτων (ενοικίασης και αγοράς) με τον μισθό των πολιτών, τα κυκλοφοριακά προβλήματα, η ρύπανση και το κλίμα.

Πρώτο στη σχετική λίστα έρχεται το Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Η πρωτεύουσα της χώρας έχει τη μικρότερη ρύπανση από κάθε άλλη μεγαλούπολη του πλανήτη. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας και αποτελεί το πολιτικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας. Το κέντρο της πόλης έχει να επιδείξει σκηνή τέχνης, καφέ και νυχτερινή ζωή πολύ μεγαλύτερη από τις περισσότερες πόλεις του μεγέθους του, μιας και αριθμεί μόλις 390.000 κατοίκους.

karta

Σε μεγαλύτερο βαθμό από τις περισσότερες πόλεις, η ζωή στο Ουέλλινγκτον κυριαρχείται από το κεντρικό επιχειρηματικό τμήμα του. Περίπου 62.000 άνθρωποι δουλεύουν στο κέντρο της πόλης, μόλις 4.000 λιγότεροι από αυτούς που δουλεύουν στο αντίστοιχο του Ώκλαντ, παρόλο που η πόλη αυτή έχει τριπλάσιο πληθυσμό από το Ουέλλινγκτον.

Καταγραφή

Οι πολιτιστικοί τόποι και η νυχτερινή ζωή είναι συγκεντρωμένοι στο Courtenay Place και τα περίχωρα που βρίσκονται στο νότιο μέρος του κέντρου, καθιστώντας το προάστιο Τε Άρο, το μεγαλύτερο προορισμό διασκέδασης στη Νέα Ζηλανδία.

Το Ουέλλινγκτον έχει το υψηλότερο μέσο εισόδημα κεντρικής αστικής περιοχής στη Νέα Ζηλανδία ενώ θεωρείται η πιο ανερχόμενη πόλη στον πλανήτη σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό τομέα, με 48,000 άτομα να μεταναστεύουν εκεί για να εργαστούν στον τομέα αυτό, μέσα στο 2016.

Η φετινή λίστα της Deutsche Bank

1.Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία
2.Εδιμβούργο, Σκωτία
3.Βιέννη, Αυστρία
4.Μελβούρνη, Αυστραλία
5.Ζυρίχη, Ελβετία
6.Κοπεγχάγη, Δανία
7.Οτάβα, Καναδάς
8.Βοστόνη, ΗΠΑ
9.Άμστερνταμ, Ολλανδία
10.Σίδνεϊ, Αυστραλία

Άλλα στοιχεία της έρευνας

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας, το γεγονός ότι οι ακριβότερες συγκοινωνίες στον κόσμο είναι στο Λονδίνο, ενώ οι φθηνότερες είναι στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, αλλά και το Νέο Δελχί. Το Μιλάνο είναι πλέον η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να την επισκεφθείς για ένα σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας τη Ζυρίχη. Η δε Ζυρίχη, παρότι είναι πολύ ακριβή σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, προσφέρει και τους υψηλότερους μισθούς σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες 46 εξεταζόμενες πόλεις της λίστας.

Η δε Ελλάδα, έρχεται στην κορυφή της λίστας που έχει να κάνει με τις τιμές στις οποίες πωλείται ένα… iPhone 7, μαζί με τη Ρωσία και τη Βραζιλία. Αν τέλος, σκέφτεστε να μεταναστεύσετε, τότε σύμφωνα με την Deutsche Bank θα πρέπει να προσπαθήσετε να φύγετε για ΗΠΑ και Καναδά, καθώς οι μέσοι μισθοί είναι υψηλότερη σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ η ανεργία σαφώς χαμηλότερη.

πηγή: news247.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, DEUTSCHE BANK


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!