Αυστραλία: Οι υπουργοί απαγορεύεται να κάνουν σεξ με το προσωπικό

Απαγορεύονται οι ερωτικές συνευρέσεις, οι ερωτικές περιπέτειες και οι πάσης φύσεως στενές επαφές τρίτου τύπου ανάμεσα στους υπουργούς και το προσωπικό. Η νέα ντιρεκτίβα θα ισχύει πλέον για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην Αυστραλία, με εντολή πρωθυπουργού.

Ο κανόνας κρίθηκε απαραίτητος μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπαρναμπάι Τζόις είχε σχέση με την πρώην μέλος του προσωπικού του.

Μετά το σκάνδαλο, ο πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει το σεξ ανάμεσα σε υπουργούς και το προσωπικό. Άσκησε μάλιστα κριτική στον Τζόις, λέγοντας ότι διέπραξε ένα «σοκαριστικό λάθος στην κρίση του».
Από τη Δευτέρα, ο Τζόις θα έχει άδεια, προκειμένου να διερευνηθεί αν παραβίασε τους υπουργικούς κανόνες, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός αρνούνται κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ο Τέρνμπουλ ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τον αδύναμο κώδικα δεοντολογίας των υπουργών, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι «οι υπουργοί θα πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα. Απαγορεύεται να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τους υφισταμένους τους – αυτό είναι».

Την ίδια ώρα, το ζήτημα φαίνεται ότι έχει επιπτώσεις στον Τζόις, που δεν θα αναπληρώσει τον πρωθυπουργό, όταν θα λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα.

Αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση

Το σκάνδαλο έχει κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της Αυστραλίας εδώ και λίγες ημέρες. Όλα ξεκίνησαν όταν αποκαλύφθηκε δημόσια ότι ο Τζόις είχε σχέση με την υπεύθυνη επικοινωνίας του, Βίκι Κάμπιον. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του Τζόις.

Ο Τζόις, συντηρητικός και ιδιαίτερα προβεβλημένος πολιτικός, επέστρεψε στη βουλή το Δεκέμβριο, καθώς έχασε προσωρινά τη θέση του λόγω της διπλής του υπηκοότητας.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο αντιπρόεδρός του προκάλεσε «απίστευτο πόνο και ταπείνωση» στη σύζυγό του, Νάταλι, τις τέσσερις κόρες τους και την Κάμπιον.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΕΞ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΚΑΝΟΥΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!