αυστραλία-μετά-τις-βελόνες-σε-φράουλε-534067
ΚΟΣΜΟΣ | 17.09.2018 | 17:15

Αυστραλία: Μετά τις βελόνες σε φράουλες τώρα βελόνες και… σε μπανάνες

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα των Αρχών της Αυστραλίας για τις βελόνες που είχαν βρεθεί μέσα σε φράουλες, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε «κρούσμα» και σε μπανάνες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η έρευνα για το σαμποτάζ στις φράουλες, που έχει προκαλέσει αναταραχή στην εγχώρια αγορά του φρούτου, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, η αστυνομία φέρεται να συνέλαβε επ΄ αυτοφώρω μία 62χρονη γυναίκα, η οποία επιχείρησε να βάλει μία βελόνα σε μπανάνες.

Η γυναίκα, όπως αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά πάσα πιθανότητα είναι μιμήτρια και δεν συνδέεται με το αρχικό περιστατικό. Η 62χρονη συνελήφθη σε κατάστημα στο Μακέι και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως αντιμετωπίζει το περιστατικό ως μεμονωμένο και θεωρεί πως δεν σχετίζεται με την έρευνα για τις φράουλες.

Ο Αυστραλός υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φέρνερ, συναντήθηκε με τους ανήσυχους παραγωγούς φράουλας, που έχουν θορυβηθεί από το περιστατικό.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Καλλιεργητών Φράουλας του Κουίνσλαντ, Άντριαν Σουλτς, τόνισε πως όλα ξεκίνησαν ως ένα «μεμονωμένο περιστατικό εμπορικής τρομοκρατίας», όμως, η κατάσταση εξελίσσεται σε ένα σημαντικό τεστ για την βιομηχανία και ενδέχεται να οδηγήσει σε απολύσεις.

«Είμαι οργισμένος για όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται, είναι οι αγρότες, οι προμηθευτές τους, αυτοί που συσκευάζουν και μεταφέρουν (σ.σ. τις φράουλες) και έχουν οικογένειες να στηρίξουν», είπε, σημειώνοντας πως κινδυνεύουν «να χάσουν τις δουλειές τους»